Екипът на проект Interdigimuseum има удоволствието да обяви провеждането на заключителното мултиплициращо събитие по проекта на 21 октомври 2023 в град Видин.   По време на събитието ще ви представим постигнатите резултати по проекта и разработените продукти, които са съчетание между културно наследство и технологична иновация. Събитието ще даде възможност на посетители от различни възрасти и интереси да се потопят в уникални преживявания, да се запознаят с музейните експозиции на РИМ – Видин, Археологическия музей в Корабия и музея в Княжевац като гледат филмите за тях. Да разгледат виртуални изложби на музейните сбирки на трите музея. Посетителите ще могат да се насладят на вълнуващи изложби, комбиниращи изкуство и технология, които ще променят начина, по който възприемат и разбират културното наследство.

Освен виртуалните разходки и филми по време на събитието ще представим 3D модели на артефакти от трите музея. Тези модели ще позволяват на посетителите да изследват подробностите на артефактите, да виждат техните текстури и конструкции от всички ъгли.

Не пропускайте този уникален шанс да се потопите в света на културното наследство и технологията на едно място.

Събитието е подходящо за всички, които имат интерес към културното наследство и технологиите и обещава незабравимо преживяване за всички.

За записване за участие в събитието заповядайте в офиса ни на адрес: Фондация „Феникс – 21 век“ град Видин, ул. Христо Ботев № 93, ет. 1 или се свържете с нас на телефон +359889748831 или на имейл: laziandreeva@abv.bg

Заповядайте. Очакваме ви!